Na de eerste twee bijeenkomsten, nodigen we u graag uit voor een derde bijeenkomst over de implementatie van de EuDR (Ontbossingsverordening) op maandag 4 november 2024 in zalencentrum De Soester Duinen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VACO, in samenwerking met NVR TRA en NVR Banden/RecyBem. Deze bijeenkomst is van belang voor alle bedrijven die (artikelen met) natuurrubber op de markt brengen.

De dag kent twee hoofdthema’s:

  1. Jessica van Zetten (NVWA) geeft een update over de EUDR inclusief een uitleg over het gebruik van Traces. Traces (TRAde Control and Expert System) is het softwaresysteem van de EU waarin u de data moet invoeren van het rubber wat naar de EU wordt geïmporteerd of uit de EU wordt geëxporteerd (geo-locaties van de plantages en overige bewijsvoering dat het rubber EuDR-conform is). Traces genereert uiteindelijk het referentienummer dat nodig is om rubber in de EU te verhandelen.
  2. Peter van der Hout (Form International) zal het stappenplan presenteren, dat zij in opdracht van de verenigingen in de rubberindustrie hebben vormgegeven. Dit stappenplan (speciaal voor de Nederlandse Rubbersector) zal u behulpzaam zijn bij het doorgronden van uw verplichtingen en hoe u daar mee om kunt gaan. We verwachten dat we het stappenplan een of twee weken voor 4 november aan u kunnen toesturen.

Daarnaast is er uiteraard ruime gelegenheid om met elkaar ervaringen en ideeën uit te wisselen over de obstakels waar u tegenaan loopt en de oplossingen die daarvoor worden gevonden.

Het programma:

10.00 uur         Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur         Update EuDR en Traces door de NVWA (Jessica van Zetten)
12:00 uur         Lunch (wordt voor u verzorgd)
13:00 uur         Presentatie Stappenplan (Peter van der Hout)
14:00 uur         Discussie/Q&A
15:00 uur         Borrel

Locatie:
De Soester Duinen
Soesterbergseweg 188
3768 MD Soest

U bent van harte welkom! Als lid van de NVR TRA kunt u zonder kosten deelnemen, maar als u zichzelf aanmeldt rekenen we wel op uw komst. Ook niet-leden zijn welkom, maar voor hen geldt een toegangsprijs. Neem hiervoor contact op met het secretariaat via tra@nrk.nl.
Ook als u vragen heeft, of als u twijfelt of de EuDR impact heeft op uw bedrijf kan het secretariaat u verder helpen.