Afgelopen woensdag en donderdag is NVR TRA aanwezig geweest op de Kunststoffenbeurs 2024, waar we vanaf een centrale stand ons verhaal over circulair rubber delen. We zijn trots op de samenwerking met onze lidbedrijven die deze presentatie mogelijk maken. Er is veel interesse voor ons verhaal, en vooral verwondering over de technologische vooruitgang: het is tegenwoordig mogelijk om rubber, na het traditionele irreversibele vulkanisatieproces, opnieuw te verwerken als gedevulkaniseerd recyclaat. Hoewel dit nog niet voor alle soorten rubber geldt, toont het aan dat rubberrecycling nu wel een realiteit is. Dit verrassende nieuws wordt met enthousiasme ontvangen.

Samen met Windesheim en hun project Uptyre stellen we een belangrijke vraag op de beurs: Welk technisch onderzoek is volgens jou het hardst nodig voor betere rubberrecycling in Nederland?

We nodigen iedereen uit om hun ideeën en suggesties te delen door de QR-code te scannen of naar de website te gaan en de vraag te beantwoorden. Dit zal ons helpen om nog meer waardevolle input uit de praktijk te verzamelen voor dit belangrijke project.

Bedankt voor jullie bijdrage aan een geslaagd beursproject!